Ders dönemindeki doktora öğrencileri için TÜBAP bünyesinde yeni proje başlığı açıldı

TÜBAP bünyesinde doktora öğrencilerine yönelik olarak doktora tez projesi dışında “Doktora Öğrencisi Teşvik Araştırma Projesi” adında yeni bir proje başlığı açılmıştır.

Projenin detayları aşağıdadır. Enstitüye proje önerisinin son başvuru tarihi 03 Nisan 2023. Doktora öğrencilerimize önemle duyurulur.

 

Proje destek üst limiti 70.000 TL'dır.

Doktora öğrencilerinin araştırma yeteneğini geliştirmek ve proje/yayın/patent sayılarını arttırmak amacıyla Doktora tezi dışında proje yapmak isteyen ve/veya proje fikri olan doktora öğrencilerine tez dışı proje hakkı tanınmıştır. Doktora eğitiminin ilk 2 yılı içinde olanlara bu destek verilir.

Proje süresi ilk yılı içinde olanlar için en fazla 18 ay, ikinci yılı içinde olanlar için en fazla 12 ay olabilir.

Proje yürütücüsü, tez danışmanı veya tez danışmanı dışında bir öğretim üyesi olabilir.

Proje yürütücüsü, doktora tez projesi yürütücüsü için tanımlanmış yükümlülüklere tabidir.

Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitü Müdürlükleri kendi öğrencileri için proje başvuru ve değerlendirme takvimlerini belirler ve doktora öğrencilerine duyurur.

Her bir Enstitü Müdürlüğü tarafından seçilen 5 adet proje TÜBAP Koordinatörlüğüne bildirilir. Seçilen projeler otomasyon sistemine 1 Mart 2023 tarihinden 3 Mart 2023 tarihine kadar (saat 23:59) girilmelidir.

Enstitülerin onayladığı ve zamanında girişi yapılan projeler TÜBAP komisyonu tarafından değerlendirmeye alınır ve uygun görülen projeler hakem değerlendirmesine gönderilir.

Doktora öğencisi doktora süresi tamamlanmadan önce bu projeden en azından alan indekslerinde taranan dergilerde bir yayın ve/veya patent başvurusu taahhüt etmeli ve doktora süresi tamamlanmadan veya en geç doktora tezi ile birlikte sunmalıdır.

Bu içerik 12.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 370 kez okundu.