Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, 24 Ekim 2011 tarihinde kurulmuştur. Eczacılık Fakültesine bağlı lisansüstü programlardan biri olan Temel Eczacılık Bilimleri Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı, 2013 yılında 5 öğrenci ile eğitim öğretim vermeye başlamış ve ilk mezunlarını 2016 yılında vermiştir.
Temel Eczacılık Bilimleri Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı, Trakya Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğine uygun olarak 21 (yirmi bir) krediden az olmamak koşuluyla en az 7 (yedi) adet ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşmaktadır. Program bünyesinde açılan derslere enstitü web sayfasından ulaşılabilir.
Temel Eczacılık Bilimleri Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programında öğrenim gören öğrencilerin danışmanlarının ve tez konularının belirlenmesi, 11.02.2018 tarih ve 30329 sayılı Resmî Gazetede yayınlanan “Trakya Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği” ne göre yapılmaktadır.
Temel Eczacılık Bilimleri Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı, bünyesinde bulunan araştırmacılara, eczacılık temel bilimleri ile birlikte analitik kimya, biyokimya, farmasötik botanik, farmasötik mikrobiyoloji, farmakognozi, farmakoloji, farmasötik kimya ve farmasötik toksikoloji gibi araştırma alanlarında uzman kadrosu ile disiplinler arası çalışmalara olanak sağlayarak bilime katkıda bulunmaktadır.
Sağlık Bilimleri Enstitüsü programı içinde eğitim ve öğretimine devam eden Temel Eczacılık Bilimleri Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı evrensel bilim ilkeleri ışığında, eczacılık mesleği ve sağlık bilimlerine katkıda bulunacak; mesleki ahlâkın önceliğinde, yenilikçi teknolojilerin takibinde, araştırma, geliştirme (AR-GE) ve üretim (ÜR-GE) süreçlerinin her aşamasında etkin, sorgulayıcı, disiplinli ve yenilikçi araştırmacılar yetiştirerek topluma katkı sağlamayı hedeflemektedir.